Metsänhoitoyhdistys Lounametsä on toiminut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa jo yli sadan vuoden ajan. Olemme alueemme johtava yksityismetsätalouden toimija. Lounametsään on liittyneinä alun perin 19 pitäjäyhdistystä, joista vanhin, Kiukaisten mhy, on perustettu vuonna 1910. Lounametsä-nimellä olemme toimineet vuodesta 2003.
Pääosin toimialueeseemme kuuluvat: Eura, Eurajoki, Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rauma, Rusko, Sauvo, Säkylä, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Lisäksi alueeseen kuuluu Paimion yhteismetsän alue Salon kaupungista.
Meiltä saat kaikki tarvitsemasi metsäomaisuuden ja metsänhoidon palvelut. Valvomme metsänomistajien etuja tuntien paikalliset erityispiirteet ja toimimme pitkäjänteisesti huomioiden metsänomistajien moniarvoiset tavoitteet. Palveluksessamme on runsas 40 alan ammattilaista ja lisäksi noin 100 osaavaa urakoitsijaa. Konserniimme kuuluu myös energiapuukauppayhtiö Lounapuu Oy.
Mhy Lounametsä on osa Metsänomistajat-ketjua, johon kuuluu 52 metsänhoitoyhdistystä ympäri Suomen. Metsänhoitoyhdistykset työllistävät yhteensä noin 1000 toimihenkilöä ja lähes saman verran metsätyöntekijöitä sekä lisäksi urakoitsijoita.
Avainluvut
6.800
Jäsentä
6
Toimistoa
43
Henkilöstöä
100
Urakoitsijoita
18
Metsäasiantuntijaa
40,9 Me
Konsernin liikevaihto
240.000
Yksityismetsän pinta-ala
25 ha
Metsätilan keskikoko
800.000
Keskimääräinen hakkuukertymä
1.200.000
Puuston vuotuinen kasvu
1,2
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMetsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki
Valtakunnallinen
Suomen 52 metsähoitoyhdistykselle sekä niiden kehitysyhtiö Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.
Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin
Valtakunnallinen
Metsänomistajien kiinnostus puukauppaan on kasvussa, selviää syksyn Metsätutka-kyselystä. Vaikka puukauppaa on tehty viime aikoina ahkerasti, on metsänomistajilla vielä myyntiaikeita. Lähes 40 prosenttia metsänomistajista aikoo myydä puuta ensi vuonna. Puun hyvän kysynnän ja hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on noussut vastauksissa aivan uudella tasolla.
Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle
Valtakunnallinen
StoraEnson hakkuulla tapahtunut, raakuille tuhoisa lainrikkomus on tuomittava. Hämmentävää tapauksessa on se, että kyseisen harvinaisen tapauksen johdosta julkisuuden alttarilla on pyritty tuomitsemaan koko metsäsektori. Metsätaloudessa ympäristöarvojen huomioiminen on osa jokaista tehtävää toimenpidettä. Pelkästään puukauppoja tehdään kuitenkin vuosittain yli 100 000 ja valitettavasti kaikkia vahinkoja tai tarkoituksellisia rikkomuksia ei voida estää.
MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta
Valtakunnallinen
MTK:n metsäjohtokunnan mielestä metsäyhtiöiden sitoumukset esimerkiksi nykyistä leveämpiin suojavyöhykkeisiin ovat oikeansuuntaisia, mutta niiden kustannukset eivät saa jäädä vain metsänomistajien kontolle. ”Luontoarvot on syytä ottaa osaksi puukauppaa.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan